NASZE PRODUKTY

KONFITURA BABUNI

Przedstawiamy Państwu Konfitury Babuni w nowej odsłonie. Charakterystyczny, beczułkowaty słój z oryginalną serwetką, który przez lata był wyróżnikiem naszych Konfitur, został zastąpiony nowym wizerunkiem. Zaprojektowany z myślą o Konfiturze Babuni i dżemach Premium pękaty słój, nawiązuje do swego poprzednika. Etykieta w formie wydzieranki oraz wieczko, przypominające babciny obrus nadają konfiturze rustykalny charakter. Te same sprawdzone receptury, troska o surowce najwyższej jakości i doświadczenie są gwarancją, że w nowej szacie kryje się ta sama doskonała Konfitura Babuni.

 

Niskosłodzone, pyszne konfitury wytwarzane bez konserwantów i sztucznych barwników. Idealnie nadają się na rodzinne śniadanie lub przedpołudniową przekąskę z przyjaciółmi. Znakomicie smakują w towarzystwie świeżego pieczywa i masła. Podkreślają smak croissantów, bułek maślanych, chałek, ciast drożdżowych, wypieków z ciasta francuskiego. Doskonałe do pieczywa, naleśników i wszelkiego rodzaju deserów w tym lodowych.

 

 

Konfitura Babuni z wiśni - wiśnie dostarczają organizmowi antyoksydanty, unieszkodliwiające działanie w organizmie wolnych rodników odpowiedzialnych za rozwój wielu chorób. Inne przeciwutleniacze zawarte w wiśniach to witamina C i karoten – przeciw działają chorobom i utrzymują nasze ciało w dobrej kondycji, np. spowalniają powstawanie zmarszczek. Wiśnie zawierają dużo potasu, wapnia i magnezu, a to pierwiastki odpowiedzialne za wzmocnienie pracy serca.

 

Konfitura Babuni z czarnych porzeczek – czarna porzeczka to bogactwo witaminy C, zawierają również duże ilości potasu, wapnia, magnezu, żelaza, witaminy E, a także rutyny, która wzmacnia naczynka krwionośne.

 

Konfitura Babuni z jagód – jagody bogate są w wapń, żelazo, fosfor oraz witaminy A, B1, B2, C i PP. Zawierają wakcyninę (substancja która działa podobnie jak insulina). W pewnym stopniu leczy cukrzycę, gdyż obniża poziom cukru we krwi.

 

Konfitura Babuni z malin – te soczyste i aromatyczne owoce dostarczają znacznych ilości witaminy C. Zawierają błonnik, prowitaminę A, witaminy B1, B2, B6, cukry, pektyny, kwasy organiczne, sole wapnia, żelaza i fosforu. Maliny od dawna znane są ze swego działania napotnego, dlatego zaleca się stosować je przy przeziębieniach.

 

Konfitura Babuni z truskawek – truskawki bogate są w witaminy: C, A, z grupy B oraz żelazo, kwas foliowy, potas, wapń, magnez. Są niskokaloryczne i poprawiają przemianę materii.

 

Konfitura Babuni z brzoskwini – owoce brzoskwini zawierają dużo składników odżywczych, są niskokaloryczne, i poleca się je w kuracjach odtłuszczających. Z uwagi na zasadotwórcze i moczopędne działanie znajdują zastosowanie w diecie chorych na reumatyzm i nerki. Brzoskwinie są źródłem błonnika, potasu, fosforu, magnezu, witaminy A, B1, B2, B3, B6 i C oraz kwasu foliowego.

 

Konfitura Babuni z moreli - niskosłodzone, pyszne konfitury wytwarzane bez konserwantów i sztucznych barwników źródło mikroelementów i witamin. Doskonale do pieczywa, naleśników i wszelkiego rodzaju deserów.

 

Konfitura Babuni z pomarańczy - pomarańcze należące do rodziny owoców cytrusowych są niekwestionowanym źródłem witamin w tym szczególnie witaminy C. Dostarczają także dużo witamin z grupy B, które mają korzystny wpływ na naszą  skórę oraz nerwy, a także zawierają cenny potas, od którego zależy prawidłowe ciśnienie krwi oraz rytm serca.

 

Konfitura Babuni figowa - niskosłodzona, pyszna konfitura wytwarzana z suszonych fig charakteryzuje się delikatną słodyczą. Bez konserwantów i sztucznych barwników źródło mikroelementów i witamin. Doskonale do pieczywa, ale także do wytrawnych mięs i serów.