Aktualności
Nowości Stovit… słodzone cukrem brzozowym
Otwierając w jesienno-zimowy, chłodny wieczór słoik pachnący owocami lata, można chociaż na chwilę wrócić do beztroskiego czasu wakacji i sezonowych smaków. Przetwory od dawien dawna kojarzą się z czymś „cudownie” słodkim, co zaspokoi nagłą potrzebę cukrowej przyjemności?
Biały cukier stosowany powszechnie do przetworów ma dosyć wysoki indeks glikemiczny, stąd też koncept zastąpienia go naturalnym = cukrem brzozowym, czyli ksylitolem.
Nowości Stovit słodzone cukrem brzozowym to alternatywa dla osób dbających o sylwetkę ze względu na obniżony indeks glikemiczny, ale przede wszystkim dla diabetyków – tym bardziej że dżemy zyskały rekomendację Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków. Produkty z ksylitolem to TYLKO 5 składników i AŻ 50% owoców. Dżemy pozbawione są konserwantów i polepszaczy właśnie po to, aby były idealnym dopełnieniem rodzinnych śniadań, przekąsek w pracy czy słodkich deserów.