Nasze produkty podbijają podniebienia całego świata! Portfolio produktowe Stovit wypełniają owoce w różnych odsłonach – bardziej i mniej klasycznych takich jak dżemy, konfitury, marmolady, powidła, jabłka prażone, wiśnie drążone, owoce w żelu czy dodatki do mięs i serów. Staramy się zaspokoić przetworowe fantazje wszystkich amatorów owocowych wrażeń i gościć w ich domach zarówno podczas śniadań, obiadów, jak i wspólnych deserów czy kolacji.
Poznaj nasNasza historia rozpoczyna się w 1970 r. Początkowo zajmowaliśmy się przetwórstwem zarówno warzyw, jak i owoców. I choć już wtedy zakazany owoc nas kusił, to prawdziwie owocowa przygoda zaczęła się nieco później...
W latach 90. poczuliśmy owocową energię! Stało się! Postawiliśmy na owoce i już w 1992 r. odbyła się premiera nowych dżemów. To było słodkie szaleństwo! Z każdym dniem liczba fanów dżemów Stovit rosła, a wraz z nią również nasza siła i chęć rozwoju. Zaczęliśmy udoskonalać receptury, procesy technologiczne i politykę pozyskiwania surowców. A wszystko po to, aby produkować jeszcze lepsze pyszności dżemowe.
Z początkiem wieku nasze owocowe fantazje stawały się rzeczywistością. Rozrośliśmy się do rozmiarów ogólnopolskiego producenta dżemów, powideł, konfitur i marmolad. Nasze przetwory krążyły po świecie, podbijając podniebienia jego mieszkańców. Kolorowe słoiczki na międzynarodowych półkach sklepowych, kusiły wzrok prawdziwych amatorów owocowych słodkości. Wisienką na torcie naszych starań, było uzyskanie certyfikatu bezpieczeństwa żywności BRC i HACCP. Staliśmy się jednym z wiodących producentów przetworów owocowych.
Od samego początku chcieliśmy więcej! Drzemał w nas nieokiełznany temperament rodem z Hiszpanii i pragnienie oryginalnego romansu ze skąpanymi w słońcu soczystymi oliwkami, aromatycznymi oliwami oraz intensywnymi specjałami hiszpańskimi. Staliśmy się członkiem grupy Angel Camacho, globalnego producenta tych owoców, które odtąd dumnie wzbogacają naszą ofertę. Z takimi duetami ruszyliśmy na podbój świata! Produkty Stovit przekroczyły granice, trafiając smakiem do ludzi z różnych zakątków ziemi.
Aby każdy mógł dać się ponieść owocowej fali, rozbudowaliśmy portfolio o dodatkowe pyszności dżemowe tym razem słodzone fruktozą – dedykowane diabetykom. To był kolejny krok na naszej owocowej ścieżce, za który otrzymaliśmy rekomendację Polskiego Towarzystwa Diabetyków.
Otrzymaliśmy wyróżnienie w rankingu: Diamenty Forbsa, a także zostaliśmy przyjęci do elitarnego Klubu Gazel Biznesu, czyli grona najdynamiczniej rozwijających się firm. Nasza owocowa przygoda z każdym rokiem nabierała rumieńców...
Tego roku postawiliśmy na swoim, i to dosłownie! Stworzyliśmy unikatowy słoik na dżemy, konfitury i dodatki do mięs i serów. Teraz nasze produkty to nie tylko smak, ale i oryginalny design.
Na pokrywkach naszych dżemów znalazły się aż 84 unikatowe wizerunki polskich miast ze starych pocztówek! Od tego momentu półki sklepowe również zaczęły mieć swoją historię. Nasze wieczka stały się prawdziwą gratką dla koneserów polskiej tradycji. W dodatku konfitura z malin, zyskała rekomendację Instytutu Wzornictwa Przemysłowego "Dobry Wzór", w kategorii grafika użytkowa i opakowania.
To było coś! Konfitura z malin otrzymała wyróżnienie "Złoty Paragon 2016". Reszta potoczyła się bardzo szybko. Dzięki różnorodności produktów, a także gramatur (od 25 g do 10 kg), wpisaliśmy się w ideę sektora Horeca. Dziś, można nas znaleźć niemalże w każdym sklepie. Owocowe słoiczki przyciągają smakiem nawet najbardziej odpornych na słodkości. A co z naszą owocową przygodą? Trwa w najlepsze... bo STOVIT to sprawdzony sposób na zdrowy i naturalnie owocowy dzień!
Rozwinęliśmy nasze owocowe skrzydła jeszcze bardziej. Nudne półki dżemowe uzupełniła nowość jakiej jeszcze nie było na polskim rynku dżemowym: Dżem słodzony ksylitolem. To prawdziwa gratka dla diabetyków i osób dbających o sylwetkę.
Smakosze naszych wyrobów zadecydowali o tej zmianie. Topowy bohater portfolio Stovit, przeszedł ogromną metamorfozę. Nowy słoik, oryginalna transparentna etykieta i dedykowane wieczko, to duży kok w kierunku nowoczesności.
Hiszpański temperament nie pozwala nam się zatrzymać. Nowym udziałowcem firmy został jeden z największych na świecie dostawców surowców owocowo-warzywnych Iberfruta-Muerza SA. Dołączając do grupy Helios, mamy przed sobą kolejne wyzwania i to jakie! W naszym portfolio pojawiły się hity hiszpańskiej uczty. Zapraszamy do stołu!
Powrót